Privatekonomi: Aktiesparande

Lunds kommuns budget för 2020

Nya artiklar

Barnvagnar, blöjor och en himmelssäng stora utgifter när Nathaniel föddes.

Det var bättre förr?

“Det var bättre förr”, en fras som nyttjas så ofta att den blivit en tvättäkta klyscha. Trots detta är den ständigt närvarande så fort det rapporteras om alla möjliga fruktansvärda brott i media. Men var det verkligen bättre förr? Om detta skriver Viktor Wallén i denna sommarkrönika.

82 a luftburen rökskytt - Thomas Gunn miniatyrs

“Livet kräver av dig bara den kraft du har”

Lego 10173 Lok Weihnachtszug

I veckans sommarkrönika skriver Gabriel Lindgren om Dag Hammarskjöld och huruvida hans tidiga bortgång kan ha lett till ett martyrskap som förvanskar den svenska generalsekreteraren för FN.

Tvisten ska prövas av Allmänna reklamationsnämnden.

All makt åt Boris

Klubbat: mindre tvätt och städning hos äldre

Vad innebär egentligen Boris Johnson för Storbritannien? Gabriel Lindgren redogör i denna sommarkrönika för den brittiske premiärministerns bakgrund och var hans politik troligtvis kommer leda det brittiska samväldet.

Grönunni - Marie d'Anjou

Tankar om den svenska kärnkraften

Kärnkraftens varande eller icke-varande är ständigt aktuellt. I veckans sommarkrönika skriver Arvid Habermann om sina tankar kring kärnkraften i allmänhet och den svenska kärnkraften i synnerhet.

Guerre Stellari - Camminatore - Imperiale AT-ST - stjärna Wars - Gig - Kenner --'90

“För mig har det varit en ära att få chansen att lära mig och ta del av det arbete som görs på daglig basis för att Colombia aldrig ska hamna där det har varit igen.” Så skriver Hanna Andersson i denna sommarkrönika som handlar om hennes nyligen genomförda resa till Colombia.

Misstänkt skottlossning i Malmö – en skadad

LOL Surprise Splash Queen Mermaid Doll Glitter Bling serier guld Ball ULTRA-RARE

Kommunen kan hoppa av som huvudpartner i Öresundshuset.

På lördag och söndag spelas de två sista matcherna i 2019 års upplaga av fotbolls-VM. Mästerskapet i Paris har slagit tittarrekord och medias bevakning har ökat flerfaldigt jämfört med tidigare år. Trots detta består stora skillnader i förutsättningar mellan dam- och herrfotboll. Om varför det är så skriver Philip Gustafsson i denna sommarkrönika.

Familjerättsexperten Caroline Törnquist tipsar om hur man undviker konflikter. Högre Western Railway Die-cast Tåg Locomotive Set of 6 Playstat

Skrivandet och jag

”De äldre ska känna sig trygga med den vård och det stöd som de får.”

Glad midsommar, önskar Panoramas redaktion!
Vera Kjessler skriver i denna sommarkrönika om skrivarprocessen och den bitterljuva eftersmak den lämnar.

Min lilla ynkliga vän är magiska, fattiga skolpojkar and cheerley.

Varför Tjernobyl skrämmer oss

Gabriel Lindgren skriver i 2019 års första sommarkrönika om HBO:s nya TV-serie Chernobyl och om hur den påminner om människans och naturens minst sagt komplicerade relation.

Familjerättsexperten Caroline Törnquist tipsar om hur man undviker konflikter.

Ett trendbrytande val

“Dansk Folkepartis ställningstagande i sin profilfråga, invandringen, hade plötsligt kapats av Socialdemokraterne. De senare lade dessutom stor vikt vid det danska folkets hjärtefråga – klimatet. Följaktligen minskade Dansk Folkepartis existensberättigande”, skriver Philip Gustafsson med anledning av det danska valet där Sverigedemokraternas systerparti rasade i väljarstöd, samtidigt som Socialdemokraternas motsvarighet gick starkt.

Medvind för veteranbolag: ”Många uppdrag vi inte kan bemanna”.